Ръководството на втородивизионния Верея ще представи плановете за реконструкция на съоръжението си "Трейс Арена". Това ще се случи на пресконференция в четвъртък, на която ще участват кметът Живко Тодоров и Галин Михайлов, който е почетен президент на старозагорци.

Регионалният фонд за градско развитие и банка отпуснаха десетгодишен инвестиционен кредит на "Сдружение с нестопанска цел Футболен клуб Верея" в общ размер от 837 000 евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие "Джесика". Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 578 000 евро. Кредитните средства ще бъдат използвани за модернизацията на стадион "Верея" в кв. Кольо Ганчев в Стара Загора.

Проектът предвижда строителство на допълнителна трибуна за зрители с капацитет 1214 места, козирка, покриваща 100% от трибуната, фитнес център, две съблекални, отговарящи на международните стандарти, стаи за съдии, VIP зрителски стаи, кафе, заседателни зали, фен-магазин и съпътстваща инфраструктура.

Осъществяването му ще даде възможност за провеждането на регионални, национални и международни футболни турнири, организирането на детски школи и групи, включващи деца с увреждания.

Модернизацията на комплекса се очаква да допринесе за повишаване на спортната култура и физическата активност на хората в региона, както и за социалното включване на всички етнически групи и малцинства. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 5 постоянни работни места, както и 10 временни за периода на изпълнение на дейностите.

Стадион "Трейс Арена" в квартал "Кольо Ганчев" се използва от два отбора – Елитна професионална лига V17 и отбора на Верея за провеждане на срещите от футболния сезон за съответната година.

Към терена е изградено и тренировъчно игрище с малки врати, което се използва за любителски футбол. Съоръжението е публична общинска собственост и е предоставено за безвъзмездно ползване от Верея.