ОФК Пирин започна подготовка в уникална атмосфера на стадион „Христо Ботев“ в присъствието на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, председателя на Общинския съвет – Даниела Савеклиева, общинските съветници Христо Ковачки и Рашко Динков. Най-похвалното обаче е, че кметският екип успя да събере на стадиона доста бивши футболни ръководители и президенти като Иван Давидков, Пламен Мирчев, Иван Чапов, Петър Байкушев, Венко Попов и Малин Халачев. Отделно куп бивши футболисти, ветерани и треньори също бяха на стадиона като Йордан Самоковлийски, Петър Петров, Петър Цветков, Емил Мицански и много други. Също така на брифинга и първата тренировка присъства и изпълнителният директор на основния спонсор на отбора „Благоевград БТ“ - Георги Костов. На стадион „Христо Ботев“ имаше и доста фенове и футболни хора, което много отдавна не се беше случвало.

Кметът Камбитов коментира пред медиите темата с лиценза на „Септември“ Симитли: „Това е право на избор. Ние избрахме може би по-трудния път, но пак ви казвам това е въпрос на избор. Решихме, че така е по-добре. Искам да ви кажа, че разговорите с ръководството на „Септември“ и кмета Апостол Апостолов бяха изключително добронамерени и коректни и съм сигурен, че за в бъдеще двете школи ще вървят ръка за ръка.“ В заключение градоначалникът допълни, че ще събира бивши и настоящи ръководители на „орлетата“ по веднъж на всеки 2 месеца.

Наставникът Йордан Боздански веднага след брифинга изведе 36 футболисти на тренировъчно занимание на стадион „Христо Ботев“. Много от момчетата са на проби, но „орлетата“ няма как да задържат всичките. Сред новите имена се открояват Иван Балтов, Андреас и Божидар Васеви, Цветан Николов и Стоян Васев всичките от „Септември“ Симитли, Христо Бахтарлиев, Васил Ташев и Георги Мичев.

Тепърва ще стане ясна подготовката на отбра в детайли. За сега е предвиден един лагер в Сандански. Припомняме, че старши-треньорът на ОФК „Пирин“ Йордан Боздански има желание отборът да изиграе 9 контроли в подготвителния период, като засега са уредени 6. Благоевградчани са договорили спаринги с „Банско“, „Велбъжд“ Кюстендил, „Оборище“, както и с елитния „Локомотив“ София, като срещата с железничарите ще бъде на 23 февруари. Седмица по-рано – на 16 февруари, „орлетата“ ще играят и с македонския „Хоризонт“ Турново. Също така сигурен е и спарингът със „Септември“ Симитли.