Президентът на Волов Христо Николов застана зад треньора Георги Мирчев и заяви, че го подкрепя в работата му в тима както и досега.

По повод появилата се сума от 100 000 лева като неустойка в договора на Мирчев, Николов потвърди, че има анекс, който включва неустойка при освобождаването му от клуба, но този анекс автоматично се изключва от друга точка в договора на наставника. Тя гласи, че ако отборът не изпълни поставената цел, а имено класиране до десето място в първенството тази година, неустойката по договора на Мирчев отпада. Николов заяви, че на треньора и на отбора трябва да се даде шанс.

Да се остави отбора на спокойствие, за да покаже възможностите си апелира и самият Георги Мирчев. Той заяви, че сега започват да се гради нещо, което е било разрушено и това не се постига за два месеца.

Според него коментирания анекс в договора е просто защитна клауза и в крайна сметка идването му във Волов не е свързано с пари и целта му е да си свърши като трябва работата, за което се нуждае от повече време, а не от два или три месеца престой в Шумен.

„Отборът разполага с млади и добри футболисти, които ако се оставят на спокойствие ще заиграят както трябва. „Аз продължавам работа, дошъл съм да възстановя нещо тотално разрушено”, каза Георги Мирчев.

В късния следобед УС съвет на свое заседание даде още време на Георги Мирчев, за да може да реализира т.нар. проект Волов.