От днес отборът на Беласица Петрич не е част от професионалните ни футболни клубове. С решение на Спортно-техническата комисия при БФС двубоят Септември - Беласица, който трябваше да се играе утре, няма да се състои, поради недопускане до участие на ПФК Беласица Петрич в първенството на Западна Б група за сезон 2009/2010 г.

В решението обаче не става дума дали „бяло-червените” ще получат право да играят във "В" група, или ще трябва да започнат от най-ниското ниво на футбола у нас.

Феновете в южния град посърнаха, след като излезе официалното решение на футболната ни централа. Само 24 часа по-рано еуфорията бе заляла Петрич, като причината за това бе изказване на администратора на отбора Антон Илиев, който обяви, че е получил като задача от шефа си Костадин Хаджииванов да картотекира юноши, с които тимът да стартира в първенството на Западната Б група.

Така след 86-годишно присъствие в българския футбол, Беласица е на път да изчезне от футболната карта на България. Остават шансове все пак петричани да заиграят във В или А-окръжна група, но до момента не е ясно дали това ще се случи.

В същото време стана ясно, че първенството на Елитната юношеска група до 17 години също ще е с един отбор по-малко, заради отказа на Белите орли. Мачовете стартират утре (15.08.2009, събота). Отборите, които играят срещуБелите oрли по програма, ще имат почивен ден.

Програмата на Елитната юношеска група до 17 години можете да видите ТУК!