Защитникът на Ботев Пловдив Даниел Божков е със скъсана кръстна връзка на коляното, стана ясно след обстойния медицински преглед, направен на футболиста. Практиката показва, че при подобни травми играчите се възстановяват минимум 6 месеца след операцията. Това означава, че Божков ще се върне на терена най-рано през месец април. Не е изключено обаче, бранителят на „жълто-черните” да пропусне остатъка от сезона в „Б” група.

Контузията на Дънди е поредната тежка в лагера на Ботев. Идентична травма в началото на подготовката извади за дълго от игра Мартин Димов. До края на календарната година извън терена ще бъде и крилото Ирфан Юсеинов. С по-леки травми пък са Емил Аргиров, Николай Димитров и Тодор Неделев.

От днес във фен-магазина на стадион „Христо Ботев” започна записване за екскурзията за двубоя с Несебър. Тя е на стойност 5 лева, като цената включва и билет за мача. Заявки за участие в екскурзията се приемат до четвъртък /включително/, като работното време на магазина е от 9 до 12 и от 17 до 19 часа.

Автобусите с фенове ще тръгнат за морето в 10.00 часа в събота, а мачът Несебър - Ботев започва в 16.00 часа същия ден.