Ботев Пловдив поднесе изненадата на кръга в Източната Б група, като не успя да победи борещия се за оцеляване Несебър в първия си домакински мач на стадион Беркут. Двубоят в Брестник завърши при равенство 1:1, което е и най-грубата от много грешни стъпки на жълто-черните по пътя към А група.

Футболистите на Милен Радуканов изиграха добро първо и слабо второ полувреме, като пропуснаха да решат всичко в своя полза още преди почивката.

Резултатът бе открит от Деян Христов, който в 26-ата минута наказа грешка на вратаря Илия Николов и отблизо вкара за 1:0.

До края на полувремето пропуски от чисти ситуации направиха Ангел Рахов, Ангел Христов и Петър Атанасов, а удар на Йордан Христов мина на сантиметри от гредата.

Много силно полувреме за пловдивчани направи Мариан Огнянов. Бившият халф на Левски започна за първи път като титуляр за Ботев и даде всички нестандартни идеи в играта на тима.

Огнянов бе заменен малко след началото на втората част, а играта на канарчетата след почивката бе доста безлична.

Жълто-черните успяха да отправят само няколко далечни удара и логично липсата на агресия в техните редици бе наказана от Борислав Иванов, който в 74-ата минута засече центриране на Орловски от пряк свободен удар и изравни за 1:1.

Гостите можеха дори да си тръгнат с победата, ако не беше фрапиращият пропуск на Христо Александров десет минути преди края на срещата, когато вместо да вкара на празна врата би в ръцете на Христо Иванов.

След поредните загубени точки, Ботев вече изостава на шест пункта от върха в класирането на Източната Б група. Следващият мач срещу лидера Етър съвсем може да откаже пловдивчани от амбициите им за влизане в А група, ако загубят във Велико Търново.