Юношата на Левски и бивш играч на Ботев Враца Спас Байрактаров пристигна на проби в Черноморец Поморие. Халфът идва по покана на новия старши треньор на поморийци Неделчо Магушев, който търси футболист с качествата на напусналия в посока Локомотив София Любомир Божинов.

Поморийци продължават подготовката си при домашни условия, а единствен с проблеми е халфът Георги Костадинов. Полузащитникът има леки болки, след като игра в контролата на мъжкия отбор на Черноморец Бургас, но до няколко дни отново ще започне работа на пълни обороти. Все още не е ясно дали Костадинов ще играе дори едно полувреме в контролата със Спартак 1918 (Варна) през уикенда.

От утре към отбора трябва да се присъедини нападателят Васил Калоянов, който беше на проби в казахстанския Шахтьор (Караганда), но треньорите там не му предложиха договор. Ако остане в Поморие, Калоянов ще бъде твърд титуляр в атаката на тима. Матушев пък заяви, че е впечатлен от лявото крило Илиян Шерденов. Според специалиста, момчето може да постигне доста, ако се работи правилно в тактическо отношение с него.

Вече са уточнени и всички контроли на Черноморец Поморие до началото на есенния дял на първенството. След мача със Спартак 1918 (Варна) са фиксирани проверки с Ботев (Гълъбово), Черноморец Бургас, Розова долина (Казанлък), два пъти със Созопол, както и още една накрая със варненските "соколи".