Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" по отношение на президента на футболен клуб Рангел Берберов, информира БТА. Срещу 50-годишния бизнесмен е повдигнато обвинение за изнудване.

На 6 ноември 2008 година чрез заплашване в съучастие с Радослав Ангелов, Петър Сивев и Николай Ценов са принудили Петър Лесов да поеме имуществено задължение, а именно да подпише запис на заповед за сумата от 78 600 лева.

Съдът намери, че са налице основанията, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че е извършил деянието. Преценено беше, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Петър Сивев, Радослав Ангелов и Николай Ценов също остават в ареста, тъй като не са обжалвали наложената им мярка "Задържане под стража".

Утре Марица играе контрола с Гигант /Съединение/.