Привържениците на Спартак Плевен използваха срещата на баскетболния отбор на клуба от турнира за Купата на България, за да изразят своята мъка по пратения във В група футболен тим със същото име. Феновете, изпълнили докрай зала „Балканстрой” за дербито от четвъртфиналите с Черно море, опънаха интересен плакат, с който показаха, че няма лесно да забравят затриването на своя любим футболен отбор.

„Те погребаха 90г. история” гласеше лозунгът, до който бяха закачени снимки на босовете на футболния Спартак Плевен, които обявиха фалит. „Синьо-бялата” агитка обвинява президента на отбора Пламен Николов за разрухата на тима, след като той не подписа професионални договори с достатъчно футболисти - 11, за да стартира първенството в Западната Б група. По тази причина отборът бе пратен от спортно-техническата комисия директно в Северозападната В група, където да играе през следващия сезон.

През 2009 година Плевен трябва да чества 90 години организиран футбол. От Спартак обявиха, че ще развиват само детско-юношески футбол и ще участват в първенствата на различните възрастови групи.