Изпълнителният директор на Нафтекс Пламен Киряков бе любезен да даде интервю за Гонг. В него той твърдо афишира целта пред тима от Бургас за следващото първенство.

„ При нас всичко е конкретезирано.Точно определени са целите. Единствено и само влизане в А група удовлетворява амбициите на ръководството и футболистите. Беспорно с тази цел е свързано и назначаването на Ясен Петров за старши треньор на тима.”

Според Киряков на този етап отбора е изцяло подновен. Тимът разполага с много млади, перспективни и стойностни състезатели и това, което трябва на отбора е треньор, който може да вдъхне увереност на тези играчи.

„Селекцията ни не е случайна,заяви Киряков. Взимаме Пламен Крумов, Малин Орачев и Кирил Божанов, който е юноша на Нафтекс и е голмайстор на В група.Може би ще привлечем още двама футболисти.”

Миро Косев ще е единия от помощниците на Ясен Петров. Другият щял да бъде избран от пловдивчанина. Запитан за статута на Андрей Желязков, Пламен Киряков сподели: „Не виждам повод за притеснение. Желязков е с действащ договор с нас и засега е излишен шума.”

Феновете на Нафтекс ще са доволни и от факта, че тима се връща към зеления екип. „ Вярно е за зелените екипи. Ние много внимателно следим настроенията сред нашите фенове. 90 % от тях искат любимият им отбор да е в зелено. Поради тази причина взимайки тяхното мнение от следващия сезон Нафтекс ще играе в традиционния си зелен екип.”

Пламен Киряков няма притеснение за състоянието на стадиона. „ Нашият клуб няма никакви притеснения относно този въпрос. Започнахме генерален ремонт не само на тревното покритие. Ще изградим изцяло нов изкуствен терен. Той ще бъде лицензиран от ФИФА.”