Втородивизионният Пирин 2002 (Разлог) привлече четирима нови футболисти, а ръководството осигури и седем контролни мача за лятната подготовка. Разложани се подсилват основно в атаката, а също така взимат нов вратар и централен полузащитник. 

Вратарят Петър Дебърлиев, който е минал пред Сливен и Любимец, а за последно е пазил на Ботев (Гълъбово), ще бъде опция за тази позиция. Петър Лазаров, който през пролетта игра за Пирин (Гоце Делчев) във В група, също се присъединява към отбора.

Атаката пък получи конкуренция в лицето на Димитър Димитров от изпадналия Марек 2010 и от Виктор Шишков, който досега носеше екипа на Банско. 

Първата контролна среща на Пирин (Разлог) е на 1-и юли с Локомотив (Пловдив) в Разлог. Следват с Ботев (Пловдив) на 4-и юли в Ракитово, а на 9-и е най-любопитната проверка- срещу мексикански аматьорски състав, който ще бъде на подготовка в Сапарева баня. Там ще се проведе и въпросната среща. 

Последните три са на 11-и юли с Пирин (Гоце Делчев), на 15-и юли с Беласица (Петрич) и на 18-и юли с Вихрен (Сандански). /БТА