Пирин Бл победи Ботев Гълъбово с 4:0 в първия си мач от 3 години насам в професионалния футбол. В двубой игран на осветление, „орлетата“ вкараха красиви голове  и имаха тотално преимуществото през всичките 90 минути на мача.

В двубоя имаше някаква интрига единствено до първия гол, който падна в 21-ата минута. Тогава Владислав Златинов получи една топка пред наказателното поле,  гардира я много добре и финтира на два пъти бранител, и почти от аутлинията центрира прострелно към връхлитащия Мартин Тошев, който от 2-3 м заби топката в мрежата. Само 6 минути по-късно благоевградчани убиха интригата в мача с втори гол. Добра атака на Башлиев от дясно завърши с центриране около точката на дузпата, след рикошет топката отиде право на крака на Благов, който с фалцов удар от 12 м не остави никакъв шанс на вратаря Мирослав Иванов.

До края на полувремето домакините намалиха малко оборотите, но през второто полувреме заиграха отново много силно и създадоха много хубави неща в нападение. В 53-ата мин. пак Мартин Тошев се разписа и вкара втория си гол в мача и направи резултата класически. Той получи хубав пас от дълбочина, надбяга бранителите и останал сам срещу вратаря Иванов, и с левия крак стреля под плонжа му. 

Влезлият като резерва Тони Тасев в 68-ата мин. оформи и крайния резултат. Той вкара на празна врата след много добра асистенция на Димитър Благов. Отделно пропуски направиха през това второ полувреме Благов, Тасев и Влади Златинов, така че победата на „орлетата“ можеше да бъде дори и по- убедителна. Двубоят бе изключително коректен, като главният съдия Добри Чинков показа първи жълт картон едва в 65-ата мин. на футболист от Ботев. Гостите от Гълъбово се опитаха да играят футбол без грубости и симулации, имаха две положения, които обаче вратарят Бахтарлиев  успя да спаси.