Нападателят на Банско Павел Петков влезе като резерва срещу Левски и успя да се разпише, като вкара единственото попадение за тима от Западната Б група. Петков до миналата година играеше за дублиращия отбор на Левски и бе от най- талантливите юноши на „синята” школа, но и той като много други тръгна да си търси щастието далеч от Герена.

През седмицата Павката бе споделил, че мача с Левски е срещата , в която си заслужава да играе и да вкара гол. Не започна титуляр, но игра и вкара и обяснимо бе вълнението му след двубоя.

„Чувствам се страхотно, не скри вълнението си Петков. Все пак Левски е най- добрия отбор в България. По-добър отбор от Левски няма у нас. Да вкараш на Левски е нещо уникално. Готвихме се здраво за този двубой. Съжалявам само, че така се разви мачът. Можехме и да поднесем изненада, но не стана. Жалко, че вкараният от мен гол не стигна за нещо повече.”

Петков не крие, че се чувства добре в Банско, но му се играе и в А група.

„Добре съм тук, сподели Павел. Всичко е нормално. Нямам проблеми.Добър колектив сме в отбора. Ако ръководството реши можем да влезем и в А група. Не вярвам, че можем да слезем надолу в класирането.Отборът ни не е лош, има добри футболисти. Имаме бъдеще, но то се решава и от ръководството ни.”

Пълният стадион „Свети Петър” вдъхнови играчите на Банско да покажат най- доброто от себе си срещу Левски. Дали има разлика от този двубой и мачовете от Западната Б група?

„Е, има естествено разлика, как да няма, разкри Петков.Стадионът беше пълен. Феновете ни подкрепяха през цялото време.Уникално е да играеш с Левски и за нас и за публиката ни. Не всеки отбор в България играе с Левски. Не крия, че ми се играе в Левски. Кой не иска да играе там и да се наложи...”

Павел Петков иска да играе голям футбол и не крие, че има големи амбиции, свързани с любимата му игра.

„Имам амбиции, дори за нещо повече, отколкото отбор от А група, откровен е Павел. Бъдещето е пред мен. Аз съм само на 19 години. Имам да се развивам още много. Надявам се да бъда забелязан и като футболист от Б група. За евентуални оферти сега не е време да мисля. През паузата, ако има такива оферти, тогава ще ги разглеждам. Не знам ако имам оферта от ЦСКА как ще реша, това е друга тема на размисъл. Но А група си е А група, а Б група си е Б група.Затова който и отбор от А група да направи предложение, според мен, трябва да се приеме.Ако искаш да се развиваш трябва да играеш в А група. Б група може да е само трамплин за А група.”

Петков вкара на Левски, но това едва ли ще накара националния селекционер на младежкия тим да го забележи. Той изживя своя миг да удовлетворение тази есен с отбелязания гол. Получи много поздравления – от съотборниците си на терена , от публиката на трибуните и от много негови познати и приятели. И от кого още?

„Всеки, който ме видя ме поздрави, доволен е Павката. Дори и Георги Иванов и Ясен Петров и те ме поздравиха, което приемам като признание от тяхна страна. Пожелавам на Левски да станат шампиони и да спечелят Купата, което заслужава най- добрият отбор в България.”

След мача Павел Петков се поздрави с почти всички от Левски, с които до миналата година тренираше и играеше, а със Стефан Станчев дори се снима за Gong.bg .