Въпреки тиражираните слухове, че новият наставник на Несебър се казва Николай Русев - Джангъра, се оказа, че това не е вярно. Клубът си има треньор и това е Панайот Горов, чийто договор изтича на 30 юни. Действително обаче, от няколко дни името на Николай Русев се лута из пространството като евентуален нов треньор на "делфините". Повечето от спортните запалянковци в морския град също загадъчно клатят глави и се чудят кой ще изведе отбора за първата тренировка в понеделник. Дали ще има треньорска смяна, това може да посочи единствено клубната управа. Драмата за треньорския пост в Несебър обаче ще продължи с пълна сила.

След поредица от опити, успяхме да се свържем с Русев. "Да, наистина с мен са провеждани разговори, но не желая да коментирам нищо друго," заяви легендарният халф на Несебър, казва той пред спортния сайта bourgasfootball.com

Припомняме, че през есента Несебър бе воден от сегашния наставник Панайот Горов, който има договор с клуба и дори в момента действа по задачи, свързани със зимната подготовка на „делфините”. Джангъра пък е известен с факта, че до момента само той е извеждал клуба до „А” група, където тимът се задържа един сезон. Не е изключено с неговото привличане да бъде поставена цел – атака на „А” група. От друга страна, и в момента „Несебър” върви добре, резултатите са повече от прилични. Клубът заема 5-о място с актив от 24-и точки – на три от лидера Сливен.

Приближени до клуба, участник в Източната „Б” група, вече твърдят, че на Горов му е било предложено да остане в клуба, но на друг пост – директор на ДЮШ.

„Беше ми подхвърлено, че може да ме сменят. Аз не съм съгласен и нямам намерение да разтрогвам своя договор. Има си ръководство – то решава. Доволен съм от това, което направих за отбора, имам планове и за пролетта. Вече сме наясно и с контролите” – заяви настоящият старши треньор на Несебър Панайот Горов. Той добави още, че има идеи какви играчи може да привлече в отбора, но след тези решения на управата ръцете му са вързани. „Аз на школата винаги съм помагал. Намерения да работя там на този етап обаче нямам” – добави още именитият специалист.

Слухове, че е възможна треньорска рокада в Несебър се носят от близо месец. Местните запалянковци от известно време дори спрягаха за нов треньор куп имена, сред които тези на Петър Зехтински и Валери Дамянов, но пак над всички бе това на Николай Русев. В крайна сметка в понеделник „Несебър” трябва да направи първа зимна тренировка. Горов или Русев? Един от двамата трябва да направи дебютното за годината занятие. Дали обаче няма да се стигне до куриозния вариант клубът от морския град да бъде трениран от двама наставника на първото занятие, на този етап можем само да гадаем.

Въпреки това плановете на сегашния треньор Панайот Горов са да бъдат проведени осем контролни срещи – все с професионални клубове, с изключение на Странджа-Металург /Средец/. На 31-и януари е първата приятелска среща. Опонент ще е тимът на Чавдар /Бяла Слатина/, който ще бъде на подготовка в Несебър.

Останалите запланувани двубои са през февруари. На 2-и със Спартак /Пд/, 6-и - Спартак /Вн/, 9-и - Странджа-Металург, 14-и Черноморец /Нс/, 16-и ПСФК Черноморец /Бс/, 20-и Берое, 23-и Черно море.

На този етап е известно, че най-вероятно цялата подготовка на Несебър ще протече изцяло в домашни условия.

Още информация около треньорската драма в Несебър очаквайте в близките часове!