Срещата между Пирин Банско и Академик София от 18-ия кръг на Западната Б група днес беше отложена за втори път, след като стана ясно, че няма как теренът на стадион „Свети Петър” в Банско да бъде подготвен за игра.

По програма срещата трябваше да се играе вчера, но времето не позволи и според Наредбата, беше преместена за днес. След като съдиите, дежурният делегат и представители на двата клуба се събраха днес отново, установиха, че няма условия за игра.

Старши треньорите Борис Николов на Пирин и Воин Войнов на Академик подписаха протокола и той ще бъде изпратен в СТК на БФС, която трябва да насрочи нова дата за въпросния мач.

"Виждате, че има 90 сантимента сняг на терена. Той няма как да бъде изчистен, а и да бъде събран, няма пък къде да го изхвърлим. Даже не знам къде ще тренираме през седмицата, коментира изпълнителният директор на домакините Георги Коцев пред БТА.

"Явно Наредбата трябва да се промени. Беше ясно, че дори и ден да изчакаме, условията няма да се променят. Но ние вместо да се приберем в София, трябваше да плащаме храна и нощувки на 25 души за още един ден, ядосваше се наставникът на столичните академици Воин Войнов.