Днес трябваше да стане ясно къде ще домакинства отборът на Нефтохимик Бургас през новия шампионат. До 15 юли отборите от двете професионални футболни нива у нас бяха длъжни да посочат съоръженията, на които ще провеждат срещите си у дома.


В последните две години „шейховете“ приемаха съперниците си на терена в квартал „Долно езерово“, но след като спечелиха промоция за Източната „Б“ група стана ясно, че за да се играят там двубои от професионалния футбол трябва да бъдат направени сериозни подобрения. Другите варианти пред отбора на Димитър Стойчев са да домакинстват на изконния си дом в Бургас, където сега играе Черноморец Бургас или евентуално на градския стадион в Поморие.

Пред Гонг.бг обаче изпълнителният директор на Нефтохимик Благомир Митрев заяви, че решение все още няма, въпреки че днес изтича крайният срок за заявяване на стадион.

„Все още не мога да ви кажа къде ще играем. Утре би трябвало да ви отговоря официално“, сподели Благомир Митрев.

Насрочената за утре контролна среща с отбора на Сливен отпада, поради масово заболяване на играчи на „воеводите“. Вместо това бургазлии ще проведат двустранна игра. Митрев призна също така, че в отбора остава досегашният титулярен вратар Емил Данчев. Днес голкипърът е подновил договора си с Нефтохимик.