Отборът на Нафтекс ще бъде представен официално пред своите привърженици в контролна среща срещу Розова долина. Мачът ще се проведе на 2 август (събота) от 19,00 часа на обновения стадион „Лазур”.

През лятото в Нафтекс бяха привлечени осем нови футболисти. В отбора се завръщат Малин Орачев, изиграл над 200 мача за „зелените” в „А” група, както и Пламен Крумов, който ще носи капитанската лента на тима през новия сезон. Орачев се състезаваше за Нафтекс от 1995 до 2004 година, а Крумов от 2003 до 2006. От Дунав (Русе) идва атакуващият халф Светлин Симеонов, а от Черноморец – младите и обещаващи таланти Стефан Тошков и Янко Георгиев, който вече е носил зеления екип от 2003 до 2005 година. След кратък престой в Локомотив (София) в Нафтекс се завръща и бранителят Костадин Велков, както и централният нападател Кирил Божанов, който през изминалия сезон стана голмайстор на Югоизточната „В” група с Добруджа (Добрич). Ново попълнение е и 21-годишният полузащитник Димо Димов, който е юноша на Сливен. Екипа на Нафтекс през следващия сезон ще носи и опитният бранител Станислав Жеков, който бе преотстъпен на Спартак (Варна).

Изцяло обновено е треньорското ръководство на „зелените”, като начело на тима ще бъде доказаният специалист Ясен Петров. Негови помощници са Мирослав Косев и Васил Василев.