Ръководството на Банско реагира гневно на появилите се информации, че умишлено губи точки, за да не спечели първото място в Западната Б група. Отборът направи слаба серия след подновяването на сезона, което позволи на преследвачите да скъсят преднината.

„Целта пред футболистите е да завършат на първо място. Дали ще играем в А група или не, ние трябва да сме първи. Уверявам ви, че няма да продадем нито един мач, нито пък да губим точки умишлено. Изпаднахме в криза, но това не се ли случва на всеки отбор?” - риторично попита почетният президент на ФК Банско и кмет на града Александър Краваров.

Той добави, че ако отборът се класира на първо място, ще започнат дейности, които биха позволили стадион "Св. Петър" да вземе лиценз за елитната ни група.

„Ще помогнат Общинския съвет и фирма "Юлен". Ако не успеем тогава, ще мислим за други варианти”, добави градоначалникът, като в завършек сподели, че победата над Етър във Велико Търново е красноречиво доказателство за амбицията на всички, които се занимават с футбол в курортния град.