Бившият капитан на Берое Милчо Танев бе освободен от отбора вчера. Beroe Online вече информира, че в тима ще настъпят промени. Това даде повод на вече бившия играч на старозагорци да обясни за ситуацията в клуба, тъй като според някои медии той е бил отстранени заради нарушаване на дисциплината.

- Предполагам си прочел тази история относно теб и още няколко футболиста на Берое по онлайн медиите?

- Да, видях я и съм крайно разочарован. Това, което се пише не отговаря на истината, а са писаници на някого, който се опитва да трупа дивиденти на чужд гръб. Наистина Диан Генчев имаше рожден ден и излязохме съвсем символично да го отпразнуваме. Прибрахме се в хотела към 02:00 след полунощ, но съм категоричен и ви давам дума, че не е имало нито един от нас пиян, нито със цигари в уста както пише по интернет. Когато се прибрахме помощник-треньора на Берое Ивко Ганчев беше на рецепцията и ни видя.

- Каква беше неговата реакция, какво ви каза, предполагам не е бил очарован от факта, че се прибирате по това време?

- Всъщност ние се прибрахме на няколко групи, като аз и вратаря Дани Белчев се прибрахме най-рано. Останалите малко след нас си дойдоха. Ивко Ганчев ни попита къде сме ходили, защо се прибираме сега, след което ние му обяснихме, че бяхме на дискотека, за да отпразнуваме макар и символично рождения ден на Дидо. Може би сгрешихме, да, но отново казвам, че никой от нас не е бил пиян и т.н. Той ни каза, че на следващия ден ще ни съберат и ще говорим за този случай. На другият ден ни смъмриха, ние съответно се извинихме и това е истината от въпросната вечер.

- Доколкото разбрах обаче ти и Белчев сте освободени от отбора, заради друга случка от лагера, която от ръководството е изтълкувана погрешно. Има ли нещо вярно в това?

- Донякъде това е така, аз съм освободен от отбора, докато Дани решиха да го оставят. Цялата ситуация се разигра в навечерието на мача между България и Швейцария се бяхме събрали няколко футболиста да гледаме мача в нашата хотелска стая. След неговият край решихме да отидем с Дани до близката бензиностанция, за да си вземем нещо леко за хапване, понеже не бяхме вечеряли. И така... ние излязохме от стаята и в коридора ни засече Ивко Ганчев, като ни набеди, че сега се връщаме от дискотека ли и аз не знам. Ние се опитахме да му обясним как стоят нещата, но той не ни повярва, явно повлиян и от вечерта от рождения ден на Дидо Генчев, но аз нямах какво да крия и не виждах защо да лъжа. Така както си признах, че бяхме на дискотека и не излъгах, така и сега казах точно както си е всичко.

- А публикуваните снимките от рождения ден на Дидо Генчев ли са?

- Категорично не. Снимката на Белчев е от почивката ни лятото на морето, а моята и на Захари са от 2007 година, когато бяхме на рожден ден на Румен Калчев. Нямам идея дори тези снимки как са попаднали в тези хора, които имат смелостта да злепоставят половин отбор и да ги обвиняват в нещо, в което не са виновни.

- Как се стигна до твоето отстраняване ли, освобождаване ли, как да се тълкува и как така освободеният си само ти?

- На следващият ден ни отстраниха двамата от лагера и затова не бяхме и в групата за мача с Монтана. След като се прибра отбора в Стара Загора лично Илиян Илиев ми каза, че няма да разчита на мен. Защо само мен отстраняват не мога да кажа, така е преценил, така е направил.

- Какви бяха неговите мотиви, а и меко казано странно ми се вижда това негово решение, след като преди няколко месеца ти беше определен за капитан на отбора именно от него, а сега те освобождава?

- Най-сериозният му мотив беше - "неуважение към треньорското ръководство". За мен това е напълно неоснователен мотив, тъй като самия аз изпитвам голям респект към човека и треньора Илиян Илиев и не мисля, че съм давал и грам признак на неуважение към когото и да било от треньорите.

- Това и аз мога да го потвърдя, тъй като си ми споделял многократно, когато съм те питал при тези чести треньорски смени, че именно при Илиян и тренировките и колектива и настроението са най-добре в сравнение с предишните треньори. Мислиш ли, че може да си бил нарочен за гонене от някой от шефовете в клуба?

- Не знам, не мога да отговоря на този въпрос, странно бе решението на Илиян спрямо мен.

- Какво следва от тук нататък? Мислиш ли, че може да останеш в Берое?

- Силно се съмнявам, както казах явно не ме искаше някой в Берое. По този начин може би ще се опитат да стреснат останалите играчи, но освен излишно напрежение върху целия отбор преди мача с Нафтекс, друго едва ли ще постигнат. Аз се чувствах отлично в Берое, винаги съм се раздавал на 100%.