Треньорът на Спартак Варна 1918 Атанас Атанасов-Орела вярва, че отборът може да постигне положителен резултат по време на гостуването срещу Марек в неделя. Той не смята, че мотивацията на съперника е спаднала, заради преждевременното им осигуряване на място в А група. Орела няма да може да разчита на наказания Диян Христов и контузения Николай Ботев.

„Очаквам да изглеждаме по коренно различен начин срещу отбора на първо място, който вече е в А група. Няма да имаме чак такова голямо напрежение. Имаме шансове и възможности да излезем с положителен резултат срещу Марек. От оставащите 2 мача трябва да направим една победа, за да сме спокойни. Разчитаме само на себе си. Победа срещу Марек и всичко приключва. Не вярвам, че Марек вече са излезли във ваканция заради преждевременното си класиране. Те са добър отбор, с добри единици. Не вярвам да им падне мотивацията на домакините. Диян Христов и Ники Ботев пропускат мача. Първият изтърпява още една среща наказание, а Ботев все още не е напълно възстановен, все още не е тренирал.“

„Засега сме спрели премиите, като си осигурят играчите оставането, ще си ги получат.“

„Ние имаме футболисти, които имат възможности да играят по-бързо, но тревната настилка на теренът не го позволява. Това не е терен, а игрище”, коментира на пресконференцията днес Атанасов. Той разкри, че има много сериозен интерес към двама от настоящите играчи на Спартак от страна на два клуба в А група.

Той не скри, че има интерес и към самия него от няколко клуба. Атанасов е категоричен, че ще изчака малко преди да вземе решение за своето бъдеще, като засега приоритет пред него е Спартак. Ако има ясна визия за развитието на клуба и през следващия сезон и се преследва А група, той ще остане във варненския клуб.

В началото на пресконференцията Атанас Атанасов –Орела отдаде дължимото на най-стария фен на Спартак бай Иван Георгиев, който вчера почина на 95 години:

„Светла му памет на най-възрастния фен на Спартак бай Иван. Той е набор на създаването на клуба. Когато е имал възможност винаги е бил тук” .