Нелепият инцидент по време на мача Несебър - Спартак Варна, при който футболистът на гостите Иван Найденов след тежък удар бе закаран в бургаската болница и му бе отстранен единият бърбек тотално нажежи атмосферата във варненския отбор и футболисти и треньор решиха да преустановят тренировки и да спрат участие в първенството, докато финансово нещата не вземат рязък обрат.

Решението бе обявено на специална пресконференция днес, на която присъстваха треньорът Атанас Атанасов - Орела, като и някои от по-опитните футболисти в тима.

“Решихме да преустановим да изпълнявем задълженията си, докато финансово и организационно нещата в клуба не се оправят. В момента няма нищо друго освен отбор. Не мога да продължа да карам футболистите да играят при такава обстановка. Чувствам вина, че досаге ги карах да играят. Не желая повече да рискувам тяхното здраве без пари. Стигна се дотам, че загубихме за дълго време Иван Найденов именно в такава обстановка. Жалкото е, че трябваше това да се случи, за да се отрезвим, че повече не може да се продължава по този начин. Болен спартаклия съм, но се изчерпах. До голяма степен инцидентът с Иван Найденов взриви абсолютно всичко. Срамно е преди мача единият футболист цял ден да е на само две вафли, а друг да му пада кръвното от това, че нищо не е ял. Да не говорим в какво състояние е теренът и няма кой дори да окоси тревата” говори разочарован треньорът Атанас Атанасов - Орела.

Все пак наставникът изрази крехка надежда, че тази вечер кандидатът за президент на клуба Асен Асенов има насрочена среща с Добрин Добрев, който притежава акциите на Спартак и се надява след нея да има някакво позитивно развитие.