Турският бизнесмен Фейзи Илханлъ е новият собственик на акции в Етър, като негови партньори остават Радослав Владев, Красимир Гърдев и община Велико Търново. В събота Илханлъ официално бе представен пред отбора и публиката преди първия мач срещу Любимец.

„Колко процента акции имам не е важно, по-важното е какво бих искал да направя, за да дойдат успехите. Ще поемам толкова, колкото трябва, това не е никакъв проблем за мен. Не искам да давам обещания, а да се доказвам с работа”, заяви Фейзи Илханлъ.

Преди година той бе на път да поеме Берое, но тогава сделката пропадна. „Там някои ни искаха, други - не, а където сме нежелани, няма какво да правим. Но нашето приятелство със старозагорци продължава”, каза турският бизнесмен. Той е собственик на фабрики в Турция и Южна Корея и на огромен мол в Истанбул.

„Велико Търново ми хареса, хората са топли. Искам да направя всичко възможно Етър да се върне на мястото, на което е бил. Надявам се на подкрепа от публиката, ако бъдем заедно, ще бъдем силни”, добави Илханлъ.

Етър стартира с поледа с 1:0 над Любимец, поставената цел за есенния полусезон е максимално предно класиране.