Около 100 000 хиляди евро са нужни, за да се извърши трансплантацията на бъбрек на Иван Нийденов.

Футболистът на Спартак Варна пострада тази събота по време на мача срещу Несебър. Играчът бе откаран моментално в бургаската болница, където вчера му бе направена операция с цел премахване на увредения бъбрек след удара.

В момента Найденов се чувства добре след направената хирургическа интервенция.

Според лекарския екип, който е извършил операцията е възможно Иван Найденов да играе футбол и с един бъбрек, тъй като здравият е поел цялата функция и може да не се наложи трансплантация.

Тази сутрин футболистът на Несебър Атанас Рударски, който участва в сблъсъка е посетил Найденов в болничната му стая..

От клуба на Иван Найденов - Спартак Варна откри сметка на името на състезателя…

Сметката е открита в Пощенска банка в лева : BG08bpbi79454062204401, на която всеки желаещ да помогне може да внесе пари.

След неприятния инцидент цялата футболна общественост се отзова за помощ на състезателя със събиране на средства.

Засега отборите на Славия, Берое, Сливен, Калиакра, Левски, Локомотив Мездра, футболният синдикат, както и съотборниците на Найденов ще се включат с финансови средства за лечението на футболиста.

Националният селекционер Станимир Стоилов е изявил желание да дари лични средства, както и да разговаря с футболистите от националния отбор, които също да помогнат за по-бързото събиране на необходимата сума.

Треньорът на Спартак Варна Атанас Атанасов заяви пред Гонг, че на този етап състоянието на Найденов е стабилно.

„След такъв инцидент е нормално футболистът да е паднал духом, но ние ще направим всичко възможно за неговото възстановяване. Процесът за възстановяване ще е много дълъг. Вътрешно съм обеден, че това момче ще се завърне на терена и отново ще играе футбол. Чувствам се много виновен, че на това безпаричие накарах момчетата да пътуваме за този мач, ако не бяхме играли, това с Иван нямаше да се случи.”

Един от бившите работодатели на пострадалия футболист Венцислав Стефанов пръв се е свързал с хора от щаба на Спартак Варна, за да помогне с каквото може. Президентът на Славия заяви за Дарик, че най-важното сега всички да покажат, че са хора и в такъв момент да се види кой колко струва. „Сега е моментът цялата футболна общественост да помогне, с каквото може и според мен сме длъжни да помогнем това момче да се върне към нормалният живот. Вярвам, че той отново ще може да играе футбол.”