Само новото попълнение Виктор Петаков ще пропусне първата контрола на Черноморец Поморие утре срещу Созопол. Халфът, който дойде тази зима от Пирин Благоевград, се лекува от лек здравословен проблем и няма да се рискува с включването му в игра. Всички останали футболисти са на разположение на старши треньора Петър Хубчев. С най-голям интерес се очакват изявите на новодошлите.

Съставът беше подсилен от опитния бранител на Черноморец Бургас Николай Кръстев, а от Несебър беше привлечен полузащитникът Мартин Димитров.

Зимна подготовка с отбора водят и шестима юноши от Черноморец Бургас и от школата в Поморие. След близо година отсъствие в игра за двадесетина минути се очаква да се появи снажният централен защитник Велин Дамянов, който се възстановяваше след операция на кръстни връзки на коляното.

Контролата на изкуствения терен в Поморие е утре от 14.00 часа.

Междувременно стана ясно, че Черноморец Поморие се е разделил с централния нападател Андрей Атанасов. Договорът на тарана беше прекратен по взаимно съгласие. Младият футболист беше привлечен миналото лято от Волов /Шн/, но не оправда очакванията да повиши реализаторската ефективност в атака.

Атанасов беше налаган в началото от старши треньора Петър Хубчев като титуляр, но постепенно изгуби мястото си в стартовия състав. През есента таранът взе участие в 10 мача на поморийските „акули” и вкара 1 гол.

21-годишният играч беше изпробван дори и от бившия наставник на Черноморец Бургас Красимир Балъков в учебни игри, ала не се възползва от шансовете си по най-добрия начин.