Мажоритарният собственик на ПФК Пирин АД, Методи Калъмбов завежда дело за обида и клевета срещу ръководството на така наречената групировка "Г-15", в лицето на строителния предприемач Петър Байкушев и общинския съветник в Благоевград, Васил Миладинов.

Калъмбов дава на съд по частно-наказателен ред Байкушев и Миладинов заради това, че двамата са уронили доброто му име в обществото с изявления в официална декларация в благоевградските медии, ден след като Българския футболен съюз даде лиценз на ПФК Пирин Благоевград за участие в Б професионалната група.

В декларацията, представителите на "Г-15", Петър Байкушев и Васил Миладинов твърдят, че Методи Калъмбов е за затвора и дори нападат правосъдните институции, че бавят разследването по източените милиони левове от касата на футболния клуб, усвоени преди време от трансфера на ексорлето Димитър Бербатов в "Тотнъм".

Шефът на надзорния съвет на ПФК Пирин, Калъмбов претендира пред съда в Благоевград за сумата от 40 000 лева, под формата на граждански иск за нанесените му клеветнически обиди, коментира за Дарик радио юрист, запознат със скандалите около собствеността на футболния отбор.

През лятото на миналата година обединените за спасяването на Пирин благоевградски бизнесмени от "Г-15" проведоха общо събрание на клуба и без знанието на Методи Калъмбов го изключиха от ръководния съвет.

От своя страна пък Калъмбов и неговият син Сергей, също без знанието на претендиращите за марката Пирин бизнесмени, вписаха в съдебните регистри отбора като Професионален футболен клуб.

Серията заведени граждански дела, относно това кой е легитимният собственик, все още не са приключили с решения на първа инстанция.