Старши треньорът на Спартак (Варна) Атанас Атанасов заяви, че ситуацията в клуба може да се подобри напролет, след като час преди днешната среща от 15-ия кръг в източната Б група е получил такъв сигнал. Соколите завършиха 0:0 със Спартак (Пловдив) като гости в здрав, но предимно биткаджийски мач, в който головите положения не бяха кой знае колко.

„Преди мача ми се обадиха по телефона, че вероятно Спартак ще има нов собственик, тъй като акциите на клуба са изкупени”, каза Атанасов пред Ринг БГ, но не пожела да уточни за кого става въпрос.

„Не съм доволен от развоя на срещата, защото имаше доста спорни ситуации, които съдията даде в наш ущърб. Но не го обвинявам, защото това момче толкова си може, каза Атанасов по повод на рефера Атанас Димитров от Сливен и след това конкретизира: „В 34-ата минута имаше чиста дузпа за нас, тъй като играта с ръка на защитника на домакините не беше неумишлена. След това съдията подмина червен картон на вратаря на противника. Но дано през втория полусезон нещата в нашия клуб да се променят към по-добро. На Спартак (Варна) не му отива просто да играе в Б група”.

Самият Добрин Добрев обаче разкри пред Дарик, че за сега все още няма нищо конкретно подписано.

Николай Киров, старши треньор на Спартак (Пловдив): „Равенството е закономерно, но и теренът предразполагаше повече към единоборства, отколкото към някакъв качествен футбол. На нашия отбор през цялата есен основен проблем е трудното вкарване на голове, но върху това ще работим през зимната пауза. Амбициите ни са по-сериозни от мястото, което заемаме в класирането на Б група. Сигурен съм, че през втория полусезон ще спечелим повече точки”.