Помощник-треньорът Валери Венков изведе шуменските футболисти за първа тренировка на заснежения терен на стадион „Панайот Волов”.

Преди това бутилка с шампанско бе гръмната за успеха на тима през пролетния полусезон.

Новият треньор на шуменския отбор Николай Русев, който присъства на първото занимание на тима, заяви че Шумен е футболен град и мястото на тима е в „А” група. „Приех поканата на президента на Волов, защото смятам, че Волов не заема мястото, на което се намира в момента. Сега ми предстои да се запозная по-отблизо със състава. Селекцията тепърва започва, ще оглеждаме футболисти”, каза Николай Русев. „Аз съм дошъл, за да спасим отбора”, допълни той.

17 футболисти направиха няколко обиколки на стадиона. Три са новите имена сред тях, които са на проби в отбора. Това са: Добромир Илиев, вратар и Ивелин Костов, халф от „Доростол” /Силистра/ и нападателят на Рапид /Дивдядово/ Янислав Владов. Очаква се към отбора да се присъедини вратарят на юношеската формация на ФК Волов Любомир Ганчев.

Президентът на Волов Петър Атанасов бе човекът, който поздрави футболистите и им пожела да променят мисленето си, за да може тима да се измъкне от дъното.

Подготовката на тима засега ще се проведе, както бе запланувана. Днес шуменци ще минат медицински прегледи. От сряда започват двуразови тренировки. На 19 януари шуменските футболисти заминават на лагер в Каварна. Шест са сигурните им уредени контроли. Първите три ще се по време на лагера и ще се играят в Албена. Първите съперници на Волов са Локомотив /София/, Спартак /Варна/ и Калиакра /Каварна/.

Всички организационни работи за подготвителния период на шуменските футболисти бяха поети от сегашното ръководство, което не бе сменено на провелото се в събота Общо събрание. Все още очакваният основен спонсор на тима, който трябва да се появи тези дни е с неизвестно лице.