Отборът на Несебър, който загуби баража за влизане в А група от Академик (София), стартира подготовката си за новия сезон в Източната Б група без шестима футболисти от миналия сезон. Договорите изтекоха на вратарят Свилен Симеонов, Запрян Иванов, Марсел Еламе, Васил Василев, нападателите Мартин Стефанов и Венцислав Христов. Някои от тях отказаха да ги подновят и предпочетоха да си търсят късмета на друго място, а на други ръководството не предложи да останат.

До момента има едно ново попълнение- това е бранителят на Волов (Шумен) Аян Ирфан, който ще подпише контракт за две или три години. В понеделник Несебър заминава на лагер в планинското градче Елена с група от 25 футболисти, а там се очаква да дойдат на проби още трима или четирима играчи.

Ново е и спортно-техническото ръководство на клуба. Легендата Николай Русев-Джангъра, единственият треньор, успял да класира отбора за участие в А група, вече е главен мениджър на клуба. Бившият десен бранител Стоян Филипов пък е назначен за треньор на тима.

"Трябват ни нападатели, защото там ни напуснаха най-много хора, а и миналата година отборът трудно вкарваше голове, обясни главният мениджър Николай Русев.

Първата контрола на Несебър ще бъде на 3-и юли със състава на ФК Самоводене, нов член на Северозападната В група. На 7-и юли е насрочена втората проверка за това лято- с Берое в Стара Загора. Останалите мачове от подготовката са със Сливен, Черно море (Варна), Нефтохимик (Бургас) и Черноморец (Поморие).