От ОФК Несебър не искат отлагане на мача с Родопа, и ръководството на участника в Източната Б група не е съгласно с евентуална промяна, научи Гонг.

Двубоят по програма трябва да се състои в събота (15 ноември) от 14.30 в Несебър. Поради участие на Родопа в мач от Купата на България в четвъртък срещу Черноморец, тимът от Смолян се надява на отлагане срещата за неделя. Несебър обаче не е съгласен.

„Ако БФС отложи мача ни за друг ден, а не се играе в събота, ние няма да излезем и да играем”, заяви президентът Валентин Жеков.

„По правилник без наше съгласие промяна не може да се прави, ако са решили да вкарват Родопа в А група, то го правят без наше участие”, добави още Жеков.

В Несебър са против местенето на мача, защото не са получили от БФС никакви уведомителни писма с евентуална промяна. За неделя от дълго време се знае, че тимът ще има събитие, което трудно може да се отложи. Става въпрос, че за тогава е планирана сватбата на Момчил Желев, а ще му кумува друг футболист от тима - Станимир Митев.

Всички, начело с президента, спортно-техническия щаб и футболистите, са поканени на сватбеното първенство. Поканите са раздадени много отдавна на роднини, близки и познати, на които трудно ще се обясни, че няма да има сватба.

„Чаровната младоженка иска неделя да е най-щастливият й ден, а не да гледа мач заради неуредиците в БФС и ПФЛ”, коментираха хора от клуба.