ОФК Несебър продължава да пише история с участието си в турнира за Купата на България по футбол. В много мъжки и здрав мач домакините надиграха и отстраниха с 2:1 Пирин Гоце Делчев. Тимът от морския град вече се класира на 1/4-финалите и чака следващия съперник. След като отстраниха Нафтекс и Черноморец Балчик, сега бе победен и участника в Западната Б група Пирин ГД.

Мачът започна при дъждовно време и много тежък терен. Гостите успяха да поведат в резултата още в 12 минута с гол на Ангел Тошев, който с глава прати топката в мрежата зад Григоров.

Макар и без 2-3 основни футболисти, отборът от Гоце Делчев се понрави с борбата по целия терен.

В 32-та минута Емил Тодоров се възползва от грешка на вратаря Абди Абдиков, който посрещайки една топка се подхлъзна и се размина в калта с нея. За голмайстора остана да вдигне победоносно ръце.

През първото полувреме и двата отбора имаха своите възможности за гол, но на тежкия терен най-чистото положение изпусна Митев от Несебър. След ъглов удар изпълнен от Митко Трендафилов, Венков отклони с глава топката към Митев, но в калта той не успя да я прати във вратата на гостите.

С подновяването на играта домакините направиха бърза атака, завършена от Борислав Иванов с гол във вратата на Пирин.

Играчите от Гоце Делчев създадоха няколко мелета пред вратата на Несебър, но не успяха да изравнят резултата. Най-чистото положение Пирин изпусна в 75-та минута, когато влезлият като резерва Георги Калайджиев не успя да засече топката и да я прати във вратата на домакините.

Историческият успех на ОФК Несебър на живо наблюдава и кметът на града Николай Димитров, който остана много доволен от победата.

Футболистите пък започнаха купона още на терена и след това продължиха веселбата и в съблекалнята, където атмосферата подсказваше, че се случва нещо историческо за тима. Всички чакат следващия съперник и посветиха успеха си на клубния президент Валентин Жеков.

Добро съдийство на главния рефер от Габрово Георги Йорданов, въпреки претенциите от страна и на двата отбора към него.

НЕСЕБЪР: Григоров, Радев, Иванов, Пчеларов(46- Добрев), Трендафилов кап.(82- Ангелов), Желев, Жечев, Митев, Венков, Костов, Тодоров(61- Андреев).

ПИРИН ГД: Абдиков, Катунчев(77- Шериф), Златков, Тошев, Белчев, Лясков, Чергов-кап.,Таиров(72- Зарчов), Моллов, Лапантов, Тафров (63 Калайджиев).