Ръководството на Несебър обяви, че ще бойкотират срещата с Родопа, ако мачът не се играе в предварително обявения ден и час. По програма двата отбора се изправят един срещу друг в събота в мач от 13-ия кръг на Източната Б Група.

Гонг публикува декларацията на ОФК Несебър без съкращения.

ДЕКЛАРАЦИЯ

на

ОФК „НЕСЕБЪР”

Общински футболен клуб Несебър декларира своето несъгласие с действията спрямо клуба и отношението на някои служители на БФС към него.

Повод за възмущението ни е решението да бъде променена датата на срещата от XIII кръг на Източната Б група между отборите на ОФК Несебър и Родопа.

Мачът по програма трябва да се състои в събота 15 ноември от 14.30 часа. ОФК Несебър не е съгласен и не е давал съгласието си за каквито и да е промени.

От страна на БФС някой, потъпквайки Наредбата за провеждане на първенствата и без да изисква нашето съгласие, променя датата на споменатата среща.

Така, за пореден път, чиновник от футболния съюз пренебрегва мнението на ОФК Несебър и взима решение, с което ръководството на клуба не е съгласно.

Мотивът, че Родопа играе мач за Купата на България в четвъртък, не е проблем на нашия клуб. Не звучи и сериозно появилата се информация в някои медии, че мачът е отложен заради сватба на наш футболист.

Само ще споменем, че Спартак Варна ще играе в сряда за Купата на България, а в петък, 48 часа по-късно, ще излезе в дербито на Варна срещу Черно море.

От началото на настоящето първенство ОФК Несебър е подложен на съдийски произвол в няколко срещи, но от страна на БФС никой не взема мерки.

От централата не сметнаха за нужно да отговорят в срок на наша жалба за нередовен футболист в противников отбор, показвайки явно неуважение към клуба.

Всичко това ни кара да смятаме, че отношението на футболната централа не е еднакво към всички клубове в професионалния ни футбол.

Надяваме се от БФС да ни убедят в обратното и да обърнат внимание на някои свои служители за действията им спрямо уважаван клуб като ОФК Несебър.

Декларираме, че ще обмислим възможността дали да вземем участие в мача Несебър - Родопа, ако той не се състои на датата предвидена по програмата на Източната Б група.