Кметът на Несебър Николай Димитров потвърди за Гонг, че старши треньорът на едноименния клуб Валери Дамянов е бил освободен от поста си с решение на Управителния съвет на отбора.

Димитров каза, че все още не се знае кой ще води тима, като зимната подготовка ще бъде ръководена от помощник треньорите. Кметът на черноморския град не пожела да коментира спекулациите, че Георги Василев и Емил Велев са варианти за поста начело на Несебър.

Ето какво сподели Николай Димитров пред Гонг:

Вчера имаше заседание на Управителния съвет на футболния клуб, сутринта говорих с ръководството, че са взели решение да бъде освободен старши треньора.

Причините са няколко. Първата е невъзможността да се работи в екип. В интервютата си, той говори само и единствено в първо лице, единствено число. Пренебрегва останалите си колеги от спортно-техническото ръководството. Втората причина е, че отборът не върви добре в последните няколко кръга. Има и други неща.

До 11 или 15 декември ще тренира отборът. Подготовката след това ще се води от помощник треньорите. След това ще се проведат и разговори за привличането на нов специалист.

Не мога да коментирам кой ще застане начело на тима. Спекулира се с имената на Емил Велев, на Георги Василев. Управителният съвет ще вземе решение и ще води съответните преговори.

Ако спечелим промоцията за А група, ще се опитаме да направим всичко възможно да обезпечим евентуалното ни участие в елита. Общината не разчита само на футбола. Имаме три яхт клуба, имаме колоездачен клуб. Имаме 15-16 аматьорски клуба, които играят в регионалните групи. Според възможностите отделяме внимание за спорта и базата.

След работно време ходя често на стадиона. Виждам, че има много деца, от много възрастови групи.

Желая на всички български отбори да побеждават в Европа, така трябва да прави всеки българин. Пожелавам на отбора на ЦСКА да се представи достойно срещу Фулъм.