Ръководството на ОФК Несебър излезе със специална декларация по повод изказването на старши треньора на Черноморец Бургас Димитър Димитров – Херо.

Декларация на ОФК Несебър

ОФК Несебър декларира, че не желае да взима страна в спора между старши треньора на Черноморец Бургас Димитър Димитров и члена на Изпълкома Христо Порточанов.

Този спор не засяга нашия клуб и въпреки това сме намесени в него. С учудване разбираме от казаното от Димитър Димитров пред медиите, че "…в Несебър домакините играят със Светкавица. Имаше дърпане, бой върху реферите, след мача Порточанов влизал при съдиите, карал им се, късал им докладите. Карал ги да пишат други доклади…”

Съвсем тенденциозно г-н Димитров е изопачил истината. Декларираме, че след споменатия мач, г-н Порточанов не е влизал при съдиите, не им се е карал в съдийската стая и там не е късал докладите им.

Г-н Порточанов винаги, когато е гледал мач на ОФК Несебър е седял не в ложата, а в отсрещната страна и след мачовете не идвал при съдиите или делегатите. Можем да докажем тези наши думи.

На вниманието на г-н Димитров, ако е забравил, но ОФК Несебър бе глобен след споменатия мач с глоба в размер на 5000 лева.

Господа от Бургас, не вкарвайте ОФК Несебър във вашите интриги и междуличностни борби.

Декларацията е подписана от ръководството на ОФК Несебър.