Нефтохимик Бургас обяви първите две зимни попълнения. Зелените от Бургас привлякоха вратаря Павел Станев от Ботев Враца и Любомир Божинов от Локомотив София.

И двамата нови идват със свободни трансфери, обяви за БТА спортно-техническият директор на клуба Костадин Джамбазов. Двамата са подписали договорите си и те ще бъдат депозирани в БФС след Нова година.

„Преговаряме с още 3-4 футболисти от различни клубове. Имена към момента няма да съобщаваме, но всичките са сериозни имена и ще ни бъдат от полза в целта, която е завръщане още тази година в А група“, допълни Джамбазов.

Той уточни и няколко сигурни момента в зимната подготовка на отбора. Нефтохимик ще направи първа тренировка на 9 януари, като ще тренира при домашни условия до 16-и. На следващия ден отборът заминава на първи лагер в Несебър, където ще остане до 28-и. В момента се работи и по организирането на втори лагер, който трябва да бъде през февруари.

Пет сигурни зимни контроли е организирало до момента ръководството на тима. Противниците са елитните Черно море (Варна), Берое, Славия, както и играещите в трета дивизия Созопол и Мастер (Бургас).

„За момчетата е необходимо да се сблъскат с противници от по-високо ниво, за да имат ясната идея какво ни чака напролет“, обясни Джамбазов.