Нефтохимик Бургас се отказа от намерението си да привлече ганайския нападател Майкъл Тевия, съобщи за БТА спортно-техническия директор Костадин Джамбазов. Тевия все още не е готов да започне пълноценна подготовка с отбора и треньорите отказаха да го чакат повече. Иначе ганаецът, който у нас е играл за Левски, Локомотив (Мездра) и Калиакра, изкара проби през декември и тогава показа добри резултати.

Сега обаче нещата са доста по-различни в неговото функционално състояние и това се оказва решаващо.

Джамбазов каза още, че е постигнато съгласие с централния защитник Диян Молдованов, който се завръща в отбора след пет години в Пирин и Славия. Договорът му все още не е подписан, но това е подробност.

На проби единствен остава Атанас Спириев от Пирин (Гоце Делчев). Десният бранител ще играе в контролата с Мастер в събота, след което треньорът Ангел Стойков ще се произнесе дали го оставя в групата или не.

В момента в Нефтохимик тренират 23-а футболисти, като единственият юноша е Евтим Димитров. Снажният младок е централен нападател, продукт на школата на клуба и показа добро развитие есента в старшата възраст. Други двама таланти от школата- Николай Панайотов и Жеко Минков ще се присъединят към мъжкия отбор седмица преди първенството.

„Единственият контузен при нас е Стойко Сакалиев. Той има възпаление на ахилеса и продължава да работи на облекчен режим.

Надяваме се, че съвсем скоро ще се присъедини към основната група, заяви още Джамбазов.

От понеделник Нефтохимик заминава на лагер в Слънчев бряг, където ще има по-сериозна поредица от контролни мачове. Сигурни за момента са проверките с Черно море на 25-и, със Созопол на 28-и и със Сливен на 4-и февруари.