Нефтохимик Бургас победи с категоричното 4:0 Тунджа Ямбол в приятелска среща.

Спукана гума на автобуса на отбора на Тунджа забави началото на контролния мач с около 20 минути. Преди първия съдийски сигнал на Ахмед Ахмед, двата отбора почетоха с едноминутно мълчание жертвите на атентата в Бургас.

Отборът на Нефтохимик започна добре мача и още в третата минута пред Живко Петков и Бахъров се откри идеална възможност за откриване на резултата, но изстрелът на юношата на ЦСКА уцели напречната греда и тупна на голлинията, след което играчите на Ямбол успяха да изчистят. Малко след това Мартин Жеков напредна и с техничен удар преодоля вратаря на гостите за 1:0.

Последваха още 4-5 пропуска на домакините от изгодни позиции. Вторият гол падна едва в 45-та минута, след като Бахъров стреля покрай плонжа на вратаря на Тунджа.

Второто полувреме премина при тотално надмощие на нафтата, като гостите от Ямбол преминаха едва няколко пъти центъра. Играта се водеше пред полето на Тунджа, но надостатъчната съсредоточеност на играчите в зелено, бе в основата резултатът за дълго да остане непроменен.

Най-напред в 60-та минута Лефтеров пропусна да увеличи разликата от дузпа, спасена от вратаря на гостите. След това обаче Милен Христов и Петър Колев - от 11 метров наказателен удар, направиха резултата 4:0.

След мача Димчо Ненов заяви, че не е доволен от играта на своите футболисти, с които ще проведе сериозен разговор. Наставникът смята, че у някои от играчите липсва достатъчна мотивация, което той възнамерява да коригира незабавно. Според него отборът не е изпълнил поставените му задачи. Въпреки дузината създадени голови положения, паднаха едва 4 гола, което не е добър атестат за футболистите – смята още Ненов.

В петък сутринта отборът на Нефтохимик заминава на едноседмичен лагер в Трявна.