Лидерът в Б футболната група Нефтохимик Бургас, спечели трудна, но много ценна победа с 1:0 над бившия член на майсторската група Видима Раковски. Единственото попадение в мача отбеляза младежкият национал Живко Петков след асистенция на друг съотборник при трикольорите Емануил Манев.

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка в средата на терена, която се водеше с променлив успех. До средата на първото полувреме, домакините натискаха съперника, който добре се беше затворил в собствената половина. Васил Калоянов, Емануил Манев и Живко Петков опитаха удари към вратаря Митев, но без проблеми за стража на севлиевци. След 30-та минута играта се изравни и гостите започнаха да поглеждат по-смело към вратата пазена от Цанков.

Второто полувреме започна отново с натиск на домакините, които стигнаха до няколко добри ситуации, но липсата на точен завършващ удар, запазиха разликата непроменена. Гостите също опитаха най-вече чрез Русев, Ангелов и Кожухаров да тормозят отбраната на домакините. Така се стигна до 80-та минута, когато след изстрел на Русев Петър Патев изби топката от голлинията с ръка. Реферът показа червен картон на младока и отсъди дузпа. Зад топката застана опитният Ангел Русев, но стражът на шейховете Цанков майсторски парира ударът му. Избитата топка попадна у Кожухаров, който също стреля опасно, но отново Цанков бе безпогрешен и с крак успя да спаси за втори път вратата си.

В последните минути остана съмнение за неотсъдена наказателен удар за Нефтохимик, след поваляне в наказателното поле на Васил Калоянов, както и спестен жълт картон от главния съдия за спиране с ръце на голова атака за домакините, които макар и с човек по-малко не спряха да търсят победа с по-голяма разлика.

След срещите от кръга Нефтохимик оглавява класирането с 5 точки пред втория Раковски и и шест пред третия Спартак Плевен.