Амбицираният да се върне в А група отбор на Нефтохимик (Бургас) продължава с пълна пара да прави зимна селекция. Поредните две нови попълнения са доскорошните футболисти на Черноморец (Поморие) Галин Димов и Васил Калоянов, съобщи за БТА спортният директор на шейховете Костадин Джамбазов.

И двамата ще се обвържат с контракти за по една година, добави още бившият защитник. Нападателят Васил Калоянов беше на проби в Славия, но след като не получил категоричен отговор дали ще се разчита на него, предпочел да изслуша офертата на шейховете. В момента той е извън Бургас и ще се подпише официално договора си на 3-и януари. До дни пък подписа си също и дясното крило Галин Димов, също за срок от 1 година.

С тях двамата новите попълнения на отбора стават шест.

Старши треньорът Ангел Стойков ще разчита за пролетния дял на първенството още на новите Павел Станев (вратар от Ботев Враца), защитникът Адриан Олегов, както и на халфовете Любомир Божинов  (Локомотив София) и Емануил Манев (Черноморец Поморие).

След края на есенния полусезон начело в Източната Б група е отборът на Любимец с 26 точки. Следват с по 25 Черноморец (Поморие) и Етър 1924 (Велико Търново), а Нефтохимик е на 4-о място с 22.