Новият старши треньор на Нефтохимик Диян Петков и неговият помощник Димчо Ненов бяха представени официално днес. Изпълнителният директор на клуба Мартин Бошнаков приветства треньорите и им пожела успех.

"Ръководството им гласува пълно доверие и вярваме, че те са хората, които могат да помогнат на отбора да се върне там, където му е мястото, както и да върнат хората, които обичат футбола на стадиона", каза Бошнаков.

Той допълни, че все още нищо не е загубено и е възможно отборът да излезе на по-горно място в класирането. Изпълнителният директор призова феновете да подкрепят футболистите на стадиона в мача срещу Созопол.

Старши треньорът Диян Петков изрази радостта си, че се завръща в клуба на "зелените".

"Това е моят роден отбор, тук израснах. Бил съм треньор в този клуб и тук е мястото да опровергая нещо, което ми тежеше през годините. Тогава ме набедиха, че умишлено съм саботирал отбора на мача срещу Своге, което е абсурдно", каза новият старши треньор.

Той не отрече, че състоянието на отбора не е добро, но заяви, че ще направи всичко възможно до края на годината да се изкачи нагоре в класирането и най-вече да си върне феновете.

"Футболистите не са слаби, има дисбаланс в селекцията. Всеки от тях до края на годината трябва да покаже, че заслужава мястото си в отбора и да се бори да остане в него. Ако всичко е нормално, през зимата ще се опитаме да подсилим отбора и с други хора. Ще обърнем внимание и на отбора от юношеската група, ще взимаме футболисти да тренират с нас", допълни той.

"Всичко е въпрос на работа, условията в клуба са отлични", заяви новият помощник-треньор Димчо Ненов. Той не скри, че веднага е приел поканата на ръководството на клуба и подчерта, че за да има успехи, ръководството, треньорите, футболистите и феновете трябва да бъдат единни.