Нефтохимик проведе първо занимание за новата седмица. Играчите направиха здраво тичане, а след това бяха разпределени на три отбора и изиграха блиц турнир, информираха от пресслужбата на клуба.

По време на тренировката старши треньорът Димчо Ненов изкъсо следеше своите футболисти да поддържат висок ритъм в играта. След няколко разменени гола, играчите сами вдигнаха оборотите и се включиха здраво в мачлетата. След като всеки тим изигра по две полувремена от по 20 минути със своите съперници, футболистите продължиха с възстановителни упражнения, които проведе помощникът на Ненов - Тошко Киселичков.

В края на тренировката Ненов обясни, че въпреки многото време до мача с Пирин Гоце Делчев, който е последен за годината, футболистите отсега трябва да започнат с нагласата за него.

„Видяхме, че Пирин е много грамотен отбор, играе твърдо и до последния момент се бори на терена“, каза след заниманието Димчо Ненов.

„За да го отстраним, трябва да сме максимално мотивирани и да използваме оръжията на съперника, не по зле от него. Казах на момчетата, че е много рано за ваканция, а напротив - трябва да мислим за последния мач, който е важен за нас“, завърши треньорът.