Нефтохимик Бургас завърши наравно1:1 с Любимец в контролен мач. Двата отбора изиграха открит двубой с положения за гол и пред двете врати. Повече за равенството могат да съжаляват играчите на Димчо Ненов, които през първото полувреме имаха териториален превес и създадоха няколко удобни положения за гол.

От едно от тях се възползва новото попълнение Димитър Благов, който в 40-ата минута преодоля вратаря на Любимец за 1:0.

През втората част на мача Димчо Ненов пусна изцяло нов състав, като само вратарят Божидар Стойчев запази мястото си на терена. В 63-та минута футболистите на Любимец успяха да изравнят. До края и двата отбора имаха добри възможности да отбележат, но футболистите пропуснаха от удобни позиции.

След мача наставникът на Нефтохимик Димчо Ненов сподели, че контролата с Любимец е била много полезна. В двубоя треньорът е видял слабости, най-вече в организацията на играта, които до началото на първенството трябва да бъдат изчистени. Резултатът за него е реален, но няма никакво значение, тъй като отборът все още е в начален етап от подготовката си. И в мача с Тунджа Ямбол, който е утре (четвъртък) от 18:00 часа на стадиона в квартал Долно Езерово, Ненов ще използва всички свои налични футболисти.

В контролата с Любимец не взе участие Станимир Митев, който през миналата седмица обърна глезен. С оплаквания от лека контузия е и Мартин Жеков, който може да получи почивка.

Нефтохимик – първо полувреме: Божидар Стойчев, Лефтеров, Молдованов, Хашев, Димов, Желев, Калоянов, Благов, Андонов, Петков, Манев.

Второ полувреме – Стойчев, Иванов, Дамянов, Патев, Лемперов, Борис Ачан, Георгиев, Бахъров, Жеков, Колев и Божинов.