Нефтохимик Бургас се наложи над Несебър с 1:0 в контролна среща, която се игра на изкуственото игрище в курортния град.

Единственото попадение реализира резервата Стамен Ангелов в 78-ата минута, който засече подаване на Петър Колев. Колев проби в наказателното поле, преодоля и вратаря, но беше под малък ъгъл и върна назад към Ангелов, който прати топката в мрежата.

Бургазлии бяха по-добрия отбор през цялото време и пропуснаха доста положения, като отделно от това удариха и две греди. В средата на първата част уникален пропуск направи юношеския национал Емануил Манев. Младокът, който дойде от Поморие, се забави на празна врата и не успя да подложи крак, след като Васил Калоянов нахлу по крилото и му подаде.

„Определено мач след мач започваме да играем по-добре. Като ритъм, като синхрон, днес определено сме доволни от представянето на момчетата“, заяви за БТА спортният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов.

Той допълни, че във вторник и в сряда са следващите две контроли на отбора със съперници от В група. Шейховете ще играят най-напред с Тунджа Ямбол, а след това и със Созопол, но все още не са уточнени терените за въпросните двубои.