Домакинската среща на Нефтохимик 1986 Бургас от 20-ия кръг на Югоизточната В група ще се играе на 28 февруари от 14:30 часа на стадиона в Долно Езерово, а не както беше оповестено от някои медии в Поморие.

„Водата вече се е изтекла, теренът е в добро състояние и в момента няма проблем мачът да се играе там”, заяви пред БТА изпълнителният директор на нафтата Благо Митрев.

Срещата е и своеобразно дерби на региона, тъй като Нефтохимик посреща отбора на Равда, заемащ 2-ото място във временното класиране. През есента Равда спечели с 3:2.

„Освен това смятам, че стадионът в Долно Езерово е предпочитан от нашите фенове и те ще направят страхотна атмосфера, както е било във всички мачове до сега”, допълни бившият полузащитник.

Школата на клуба ще започне да провежда своите занимания от средата на март на новоизградения спортен комплекс в жк „Изгрев”. Първоначалната идея беше школата да използва базата в село Ветрен, но новото съоръжение в Изгрев е предпочитано и заради факта, че се намира в рамките на града.

„В първите дни на следващия месец клубът ще разпространи чрез медиите и чрез постери по улиците на града повече информация за школата, подбор на децата, мястото и началните часове на тренировките. Знаем, че интересът е голям и нито едно дете на Бургас няма да върнем”, каза още Благо Митрев.