Днес старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов се срещна с бургаски журналисти преди мача от първия пролетен кръг с Видима Раковски.

От думите на наставника на шейховете стана ясно, че той е доволен от проведената подготовка. Единствената забележка в това отбношение е, че отборът се е готвил преобладаващо на изкуствени терени, което е довело до някои нежелани травми при футболистите. До този момент в отбора са привлечени 10 нови играчи, които имат подписани договори. До дни се очакват документите на Жак Коен и Борис Ачам, които със сигурност ще пропуснат първия пролетен кръг на първенството. Останалите тренират, като единствено на този етап с проблеми е Любомир Божинов, който получи травма в мача с Амкар Перм и се подготвя на облекчен режим. По всяка вероятност той също ще пропусне двубоя с Видима в понеделник.

Димчо Ненов заяви още, че въпреки големия брой нови футболисти, момчетата бързо са се интегрирали в отбора и той смята, че през пролетта Нефтохимик ще бъде още по-силен от преди. Повод за това му дава желанието и раздаването на играчите както в тренировките, така и по време на контролните мачове. Треньорът изтъкна добрите игри на своите футболисти, които от 11-те контроли които изиграха, не допуснаха загуба. И въпреки, че резултатите не са определящи за нивото на отбора в подготовката, добрите игри на тима му дават основание за оптимизъм.

Наставникът на Нефтохимик определи и основните съперници за челно класиране – Светкавица, Спартак Плевен, Любимец, Спартак Варна, Банско. Съперникът в понеделник също е сред отборите с богата визитка, играл е многократно в А група. Видима е изграден от опитни футболисти, водени от можещ треньор – смята Ненов. Той очаква сериозен сблъсък, но и мощна подкрепа от страна на всички фенове на отбора. Той не скри, че след добрата подготовка, очаква добра игра и победа на старта на първенството.