Областният съвет на БФС в Бургас лиши от домакинство за един мач тима на село Габерово, който се състезава в местната Б регионална група, заради нахлуване на публиката на терена.

Това е станало по време на срещата с Белите гълъби Гълъбец. Феновете са нахлули при резултат 1:1, а другата част от санкцията е присъдена служебна победа 4:0 на Белите гълъби.

Любопитното е, че тимът на Габерово играе мачовете си по принцип в друго населено място- съседното село Дъбник, тъй като тяхното игрище не е получило лиценз за регионалните групи.

Тимът на Просеник пък отнесе служебна загуба с 0:5, след като футболистите на тима напуснаха терена в село Съединение в друга среща от Б регионална група в Бургас.

Играчите на Просеник отказали да излязат за второто полувреме при резултат 2:1 за домакините, защото им станало много студено. Гостите още с пристигането настояли пред съдиите двубоят да се отложи заради лоши метеорологични условия, но съдията им отказал.

След напускането на терена от Просеник поискали мачът да бъде преигран с оглед на метеорологичните условия, но желанието им не било удовлетворено.