Отборът на Нафтекс записа първа загуба в контролите от началото на зимната си подготовка. Футболистите на Диян Петков загубиха с 0:1 от Черноморец (Равда).

Единственото попадение в срещата отбеляза Иван Мишев в 20-ата минута. Голът за третодивизионния тим падна и с голяма доза късмет, тъй като преди да влезе в мрежата топката рикошира в бранител на Нафтекс и излъга вратаря Янко Георгиев.

Въпреки попадението футболистите на „зелените” имаха няколко възможности да изравнят още преди почивката, но пропуски направиха Деян Христов и Петър Колев, съобщи официалният сайт на Нафтекс.  

През втората част Диян Петков заложи на различна единайсеторка, което обаче не се отрази на играта на Нафтекс, като „шейховете” бяха пълни господари на терена. От своя страна от тима на Черноморец (Равда) всячески се стремяха да запазят резултата и накъсваха играта с множество смени и нарушения.

Възможности за гол за Нафтекс през вторите 45 минути имаха Христо Спасов и Стефан Тошков, като последният дори удари греда след ефектна странична ножица в наказателното поле малко преди края на срещата. В 77-ата минута Христо Лемперов все пак вкара топката в мрежата след центриране от корнер на Жулиен Парушев, но голът бе отменен за игра с ръка.

Това бе първа загуба за Нафтекс от девет двубоя, като до този мач възпитаниците на Диян Петков имаха шест победи и две равенства при голова разлика 13:3.