Нафтекс привлече първите си трима нови футболисти през летния трансферен прозорец, информира официалният сайт на клуба. Това са Пламен Крумов, Малин Орачев и Кирил Божанов.

Крумов, който преди два сезона носеше екипа на Нафтекс, идва от другия бургаски клуб – Черноморец. Той е голмайстор на отбора за изминалия сезон с 11 попадения.

Орачев се състезаваше за Нафтекс от 1995 до 2004 г., след което премина в столичния Локомотив. Полузащитникът има 201 мача и 23 гола с екипа на Нафтекс в „А” група.

Кирил Божанов, който е юноша на „шейховете”, идва от отбора на Добруджа (Добрич). 20-годишният нападател е голмайстор на Североизточната „В” група с 26 попадения.

Междувременно стана ясно, че подготовката на Нафтекс за новия сезон ще стартира на 23 юни от 18,00 часа. На 27 и 28 юни отборът ще тренира на Боровец. След това са предвидени още два лагера, като първият ще е в Поморие от 7 до 17 юли. Вторият ще се проведе в Сливен от 21 до 31 юли.

 

За този период Нафтекс ще изиграе 8 контролни срещи, като първата ще бъде на 12 юли с Миньор (Раднево). Три дни по-късно футболистите на Ясен Петров се изправят срещу Поморие, а на 16 юли – срещу Спартак (Варна).

 

За 19 и 23 са предвидени два мача с новия член на „А” група Сливен, а на 24 – с Локомотив (Стара Загора). Все още не е ясен съперникът на Нафтекс за проверката  на 26 юли.

 

Четири дни по-късно „шейховете” ще играят със Спартак (Пловдив). Последната контрола на тима преди старта на новия сезон ще бъде на 2 август, но все още не уточнено кой ще бъде противникът на Нафтекс за този двубой.