Ръководството на Нафтекс ще изпрати утре жалба до БФС срещу съдийството на Валери Петровски в мача от 9-я кръг на Източната Б група. Протестът е придружен с видеозапис и е свързан с вчерашното поражение с 1:3 от Калиакра.

"Съдията Петровски направо ни отряза главата от кръста. Изгони вратаря ни Йордан Линков по поръчка на Велислав Вуцов, даде измислена дузпа веднага след като изравнихме и нито веднъж не отсъди фаул в наша полза", заяви пред БТА старши треньорът Пламен Михов.

Той обясни, че Линков не знаел, че не бива да продължи след почивката. Главният мениджър на Калиакра Велислав Вуцов обаче се нахвърлил върху рефера с обяснения, че Линков трябва да бъде отстранен от игра заради обидни реплики. Вуцов се мотивирал, че и няма как съдията да не е чул, след като и зрителите дори били наясно.

"И в Русе преди две седмици съдията направи всичко възможно да загубим, но това в Каварна мина всякакви граници. Играем само с млади футболисти, повечето под 20 години, но явно доста пишман-специалисти виждат пречка в нашия отбор и толерират малтретирането ни по терените", каза още Пламен Михов.