Двадесет и четири футболисти на Нафтекс, всички от състава, приключил есенния дял на първенството в Източната Б група, започнаха зимна подготовка.

Съставът бе изведен от помощник треньора Росен Кавръков и треньора на вратарите Венелин Николов, които ще водят заниманията до назначаването на новия старши треньор.

Според изпълнителния директор Пламен Киряков, името на наставника ще стане известно най-късно до петък. Както е известно, досегашният старши треньор Алекси Желязков напусна, за да се присъедини към екипа на Димитър Димитров-Херо в руския Амкар Перм.

Новият треньор ще бъде трети за отбора през този сезон, след като в началото на поста беше Ясен Петров, уволнен заради слаби резултати.

Първите тренировки на футболистите са за бегова работа на стадион Лазур и на терена в Каблешково. Транспортни проблеми са осуетили завръщането навреме на вратаря Мартин Теменлиев от Франция, а утре следобед към отбора трябва да се присъедини халфът Симеон Сименов.

На този етап няма нови играчи, но се очаква да бъдат привлечени двама или трима нови футболисти до края на първия зимен лагер.