Нафтекс завърши наравно 3:3 с азербайджанския Стандарт (Баку) в зрелищен мач с три червени картона. Два гола за „зелените” отбеляза Светлин Симеонов, а един добави капитанът Пламен Крумов.

Гостите започнаха по-добре и откриха резултата в 8-ата минута чрез централния си нападател Писла. Последваха няколко опасни атаки на Нафтекс, като възможност за изравняване имаха Деян Христов и Крумов.

В 30-ата минута Светлин Симеонов направи резултата 1:1. Само 4 минути по-късно играчите на Ясен Петров достигнаха до пълен обрат в срещата след силен шут с десния крак на капитана Крумов.

В 40-ата минута Симеонов отбеляза втория си гол в мача. Той се разписа с удар от воле след хубав пробив на младежкия национал Орлин Старокин. Малко преди почивката гостите намалиха на 2:3 отново след попадение на Писла.

През втората част футболистите на Стандарт се изнервиха и направиха няколко груби нарушения, които доведоха до два червени картона за техни състезатели. Първият от тях бе показан на Кусов в 60-ата минута за фаул срещу Крумов.

Няколко минути по-късно Симеонов имаше отлична възможност да отбележи хеттрик, но стреля в аут, след като бе изведен очи в очи с вратаря на съперника.

Гостите изравниха в 66-ата минута отново след гол на Писла, който засече центриране от пряк свободен удар на свой съотборник.

Малко преди края на мача и Исмаилов от Стандарт бе изгонен за грубо нарушение срещу Лемперов. Червен картон в добавеното време на срещата получи и Пламен Димитров от отбора на Нафтекс.